over Volcmar

Leer mij persoonlijk kennen en ontdek waarom ik beweging zo belangrijk vind.

De Bewegingscoach

Mensen met specifieke lichamelijke klachten raadplegen vaak een specialist. De bewegingscoach bekijkt juist het totaalplaatje, de context. Op basis van daarvan ontwerpt hij een trainingsplan, wat ervoor zorgt dat de cliënt op de juiste manier gaat bewegen en als eerste de basisfuncties (weer) onder de knie krijgt.

Na een periode van functionele bewegingstherapie kijken coach en cliënt samen hoe het ervoor staat met de klachten.

Gaandeweg het trainingsplan wordt er altijd gefinetuned. Bovendien zal geen enkel programma er hetzelfde uit zien. Er wordt op elk moment en te allen tijd voorbij de initiële klacht gekeken.

“Het lichaam is zelfhelend, dat kan een ander niet doen.”

Als jonge puber beoefende ik uiteenlopende oosterse vechtkunsten. En atletiek, wat dé sport was in ons gezin. Ik blonk niet uit in één specifiek onderdeel, maar beheerste alles.  Met name de meer technische nummers waren wel aan mij besteed.

Bij gebrek aan competitiedrang en een juist aanstekelijke hang naar het spel-element, verloor de context van sport mijn interesse en vond beweging alleen nog plaats voor de lol.

“Ik help zoveel mogelijk mensen pijnvrij door het leven te gaan.”

Mijn ouders volgden in mijn jeugd een Indiase spiritueel leraar die zowel mijn karakter als mijn idee over de wereld sterk beïnvloed heeft.  Ik ben dankbaar voor de vele spirituele boeken die mijn ouders lieten rondslingeren, de Indiase raga’s die gedraaid werden en de meditatiecentra die we bezochten.

 

Opgegroeid in een Indische familie van moeders kant heeft dit voor een groot deel mijn leven bepaald en hoe ik over de wereld denk. Buiten mijn familie die ik als groot voorbeeld beschouw waren Bruce Lee en Jackie Chan ook grote voorbeelden voor mij die mijn liefde voor complexe bewegingsvormen leven gaven.

Mijn Educatie & Inspiratie

Na 1,5 jaar op het conservatorium in Rotterdam Flamenco gitaar gestudeerd te hebben besloot ik professioneel te gaan trainen. Eenmaal mijn Fitness trainer diploma op zak volgden vele cursussen en seminars, o.a. bij Steve Maxwell, Elliot Hulse en Ido Portal.

 

Nu coach ik mensen van alle leeftijden – zowel online als offline  – en help ik zoveel mogelijk mensen met pijnvrij door het leven gaan, met alle kracht en souplesse die daar voor nodig is.

vul je e-mail in en ik stuur je een video om je mobiliteit te testen

* Ik gebruik je e-mail alleen om je te informeren, motiveren en inspireren. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken door je uit te schrijven.