Breakfast ‘Bibimbap’

door okt 18, 2022

low carb | animal based | gluten free

Als fan van Koreaans eten ga je op zoek naar dingen die overeenkomen met hoe je vroeger at, of nog steeds af en toe, want eerlijk, er wordt niet 100% clean gegeten bij ons.

‘Bap’ betekent rijst in het Koreaans, maar dat zit er niet in, als doet het gerecht toch aan als bibimbap waar op de bodem een bol rijst ligt en in dit geval roerei van 4 eieren die uit de buurt komen.

Dan zitten er verschillende toppings op, klassiek iets van shiitakes, kim chi, ander gefermenteerde groente en nog vlees en julienne wortel. Ik had voor mijn variatie deze ochtend runderhart blokjes van de lokale slager evenals ontbijtspek van dezelfde slager. Een van de weinige slagers die nog zelf in de winkel ook slacht. Ik vond in Amstelveen bij een traiteur laatst gedroogde ham, gemaakt door een Spanjaard die zijn kunsten in Amsterdam is komen vertonen en nu heerlijke ham van Nederlandse dieren maakt. AmsterHam heet het.

Dan had ik er komkommer blokjes bij, even groot gesneden als het hart en een halve avocado. Op de groente na kwam alles uit de omgeving, een lokale maaltijd. Wellicht dat we over een paar jaar ook avocado’s hier kunnen telen als het weer zo blijft.

breakfast ‘bibimbap’

Doe de mobiliteit test

Vul je email in en ik stuur je de video waarin je kunt testen hoe jij ervoor staat met je mobiliteit. In 4 minuten zie je waar jij staat. Wordt het tijd om er wat aan te doen of beweeg je je nog als een kat in het donker.

Yes! Het is gelukt. Check gauw je inbox.