Jack of all trades, Master of none

door jun 29, 2022

Van Wikipedia:

The original version “a jack of all trades” is often a compliment for a person who is good at fixing and has a very good broad knowledge. They may be a master of integration, as such an individual who knows enough from many learned trades and skills to be able to bring the individual’s disciplines together in a practical manner. This person is a generalist rather than a specialist.

Alhoewel ik altijd heel jaloers ben geweest op mensen die van jongs af aan een passie hebben, 1 ding waar ze van houden en die sinds hun jeugd beoefenen en daar een meester in zijn geworden, ben ik toch blij dat ik mezelf meer als een generalist kan beschouwen. Nergens echt goed in maar alles een beetje beheersen.

Dat is gekomen door mijn aanpak die ik sinds mijn jeugd heb gehad, veel verschillende disciplines beoefenen maar niet te lang bij blijven hangen. Dan weer door naar het volgende. Zo kwam ik in aanraking met veel manieren van bewegen. Deze neurologische paden die zich dan diep in je brein kunnen nestelen komen later van pas bij het weer aanleren van iets nieuws.

Het mooie is dat het nooit te laat is om iets nieuws te leren en dat hersenen zich je leven kan kunnen blijven aanpassen.

Als je een passie hebt, prachtig. En misschien kan je mij er iets over vertellen hoe het is om maniakaal ergens in te duiken, ik zou het graag ervaren. En misschien kan je iets van mijn aanpak leren en de waarde inzien van af en toe iets nieuws proberen, het geeft je zoveel meer dan alleen dat ene nieuwe wat je aan het leren bent.

En heb je geen passie, prachtig. Je kunt jezelf een generalist noemen en je ernaar gedragen door alles te omarmen.

Volcmar.

Doe de mobiliteit test

Vul je email in en ik stuur je de video waarin je kunt testen hoe jij ervoor staat met je mobiliteit. In 4 minuten zie je waar jij staat. Wordt het tijd om er wat aan te doen of beweeg je je nog als een kat in het donker.

Yes! Het is gelukt. Check gauw je inbox.