Wat ik eet op een dag

door apr 3, 2022

Soms neem ik een shake in de ochtend, niet altijd hoor. Mijn gedroogde orgaan supplementen neem ik ook soms pas bij het avondeten.
Koffie is wel een van die dingen die ik (nog) niet opgeef. We bestellen direct trade single origin bonen die op bestelling worden gebrand en we malen ze thuis. Of in de cafetiere of in de mokka pot op het vuur.
Voor lunch is het vaak ei met wat vleesjes. Soms wat fruit en of avocado erbij zoals vandaag.
Sowieso elke week maar liever 2 keer per week drink ik een bouillon. Oké in de ideale wereld heb ik tijd om elke week een grote pan bouillon te trekken van kippenbotten die ik bij de slager haal maar de realiteit is dat ik die tijd meestal niet heb. Ook al breng ik graag en best veel tijd door in de keuken lukt me dit niet. Dit is een bouillon van AH van het merk Fundo, volgens mij is dit een goeie bouillon. Ik bestel ook wel potten bij de online slager waar we ons vlees halen. Met name zorgnatuur.nl en schotsehooglanders.nl
In de avond was het bobotie. Een gehakt gerecht uit de oven. Hier zie je wat doperwten en amandelen zitten die ik eigenlijk liever vermijd, maar zo rigide ben ik niet, die paar happen hierin nam ik graag. Verder is het wat kruiden, kokosmelk en eieren zodat het mooi bij elkaar blijft. Er gaan bij ons zo’n 90 eieren in de maand doorheen, dus zorg ik dat er altijd verse eieren van goede oorsprong zijn. En dan eet mijn vriendin en de kinderen ook graag eieren, dus 100 tot 110 eieren in de maand halen we wel. Echt onze ‘go to’ superfood. Handig voor lunch onderweg ook.
Zoiets als tussendoor of bijgerecht bij de avondmaaltijd.
Op 3 avonden per week gun ik mezelf een toetje na het eten, dan is het altijd dit. Geitenyoghurt met fruit. Dadels, blauwe bessen, wat je wilt.

Verder veel water overdag, het liefst niet verspreid maar in een aantal grote sessies. Bulk drinken. Meestal eet ik niet na 7 uur ‘s avonds en in de ochtend ergens tussen 10 en 12 meestal voor het eerst weer. Zo zit er ook altijd wel wat tijd tussen om het circadiaans ritme te eren en die down time te gunnen aan je spijsvertering en ook kop.

Ik kan je echt aanraden om uit te zoeken wat voor jou werkt. En een open geest te houden met betrekking tot de uiteenlopende diëten. Ik ben bijna 30 jaar vegetariër geweest en ben na een periode veganistisch nu dagelijks vlees gaan eten voor verschillende redenen. Ik kies mijn etenswaren bewust en maak voor mij de best mogelijke keuzes waarbij je altijd ergens moet inleveren, maar dat is onmogelijk om niet te doen in de Westerse Wereld naar mijn idee. Het liefst zou ik van eigen land eten. Ik laat jullie weten als dat gelukt is.

Doe de mobiliteit test

Vul je email in en ik stuur je de video waarin je kunt testen hoe jij ervoor staat met je mobiliteit. In 4 minuten zie je waar jij staat. Wordt het tijd om er wat aan te doen of beweeg je je nog als een kat in het donker.

Yes! Het is gelukt. Check gauw je inbox.